25 Şubat 2011 Cuma

şüphesiz ki, ilkokuldan beri entelektüel insanlarız

Yıllar sonra rastlanılan tarz değiştirmiş insan. Bakmalara doyamadığım. İnsanın yüzü aynıyken tipi bu kadar değişiyo ya, hep çok şaşırıyorum. Asi bir metalciyken saçını yandan tarayan bir iş adamına, salaş bir hippiyken marka tutkunu bir tikiye, kendi halinde kravatını takıp servise fln binen bir insanken aniden "iflah olmaz bir serseri"ye dönüşüyosun ya. Sürekli de karşıma çıkıyosun farklı farklı formlarda. Değişim bana göre iyi de olsa kötü de olsa, görüşmediğimiz yıllar boyunca ne yaşadın, o kadar merak ediyorum ki ben seni.

Kesin ben de ne haldeydim, ne hale geldim. Kendi olunca anlayamıyo tabi insan, değişimin ilk ve son haline zınk diye tanık olmuyosun ve hep bu kafadaydın, milim değişmedi zevklerin gibi geliyo.

Mesela orta 1de falan boynuma kenar süsü şeklinde plastik bi halka geçirip "dövme ki bu? boynuma, koluma ve yüzük parmağıma aynı dövmeden yaptırdım, akşamları çıkarıp uyuyorum, sabah yine dövmemi takıp işime bakıyorum" diye gezmek ya da lise hazırlıkta sıranın üzerine oturup "zaaaaaambiiiğee zambieee hi hii hiiiiiieeyyaaa" demek.. hep size hazırladığım, seneler sonra "bu kız ne biçimdi laağn dimi ehehe" diyin diye düşünerek planladığım küçük şakalardı. Umarım muvaffak olmuşumdur. Hep şakaydı onlar olum.

2 yorum:

Persephone dedi ki...

Çevre baskısı bunların %80'inin sebebi her ne kadar itiraf etmek istemeseler bile :P Ya sevdiceği ya da sevdiceği olmasını istediği biri için, ya dahil olduğu arkadaş ortamına ayak uydurmak için ve/veya zamanla onların giyim tarzına adapte olduğun için, ya da çalışmaya başladıktan ve her gün o standart iş kıyafetlerini giymeye alıştıktan sonra farkında olmadan kendi tarzının da değiştiği için başbaşka insanlar oluveriyoruz. :P Normal de aslında, yargılamamak lazım. :P Ha birden başmaşka halde karşına çıkıverdiğinde o insan küçük çapta bir şok yaşamak farz, ama büyük oradan Facebook'un suçu zaten bu; bazen böyle şoklar yaşatıyor, bazen 'aman iyi ki bağları koparmışım ne hale gelmişsin' dedirtiyor, bazen de 'hay kafama s.ayım, zamanında bunla yakın arkadaş olmak vardı' dedirtiyor. Her türlü, Facebook is evil! Of ya nerelere geldim, tamamen o kenar süsü takılarını hatırlatman yüzünden oldu, duygusal dengemi bozdu anında. Ben uyurken de çıkarmazdım, unuturdum boynumda. Sevgiler.

zeytin dedi ki...

yok zaten boynuna oryantal desenli halka takarak belirli bi zaman dilimi geçirmiş bi insan olarak kimseyi yargılama hakkım yok, haşa:) sonra bi de onların zigzaglı olanları çıkmıştı, boncuktan örülüyodu. kendimi "90lar iyi miydi kötü müydü?" ikilemine kaptırdım şu anda.
Ama sevgiler bizden:)