19 Nisan 2010 Pazartesi

iki dakka duralım şurda

Bi insan bi şeyi çok isterken aynı zamanda nasıl bi güçle o şeyi yapmaktan kendini bu kadar uzaklaştırabilir? Karıştı mı? Yani ben mesela şuanda geçen hafta aldığım ve hala izleyemediğim filmi çılgınlar gibi izlemek istiyorum. Ama bi yandan da sırf o filmi izlemeye oturmamak için internette takılıyorum, ojelerimi siliyorum, tırnaklarımı kesiyorum, salata yapıp yiyorum ama aklım hep filmde. Öte yandan bu gece yatana kadar aklım hep filmde olucak, ama bugün izlemiceğime adım gibi eminim. Şu anda bu yazıyı yazarken bile bence siliyim oturiyim filme başliyim diyorum. Ama yazı bittikten sonra bilgisayarı kapatıp dışarı çıkıcam. O kadar uzun zamandır izlemek istiyorum ki bi de, doğru zamanı kolluyorum artık, çıtam yükseldi. Onca süredir bekletiyosun, ayak üstü izlenmez, kimsenin aramıcağı, karnının tok olduğu, havanın aydınlık olmadığı bi zamanda izle diyorum. Haziran başı gibi, finaller başlamadan bi gün önceye kadar o film orda durucak öyle sanırım. Aynı şekilde saçlarımı Jean Seberg'in fotoğrafını götürüp kestirmek de öyle. Olsun, hayat birşeyleri ertelemekten ibaret bence. Kafamda binbir türlü düşünceyle hiçbirşey yapamadan oturmak hali, yani "azcık duruyim", seni seviyorum.

3 yorum:

beg dedi ki...

dr. parnassus! halbuki bu gece izlemeye ne kadar da kararlıydım... hazır vizelerim bitmişti, arkadaşlarımla yaptığım bi programım yoktu, hava güzeldi, yatağım rahattı, bilgisayarım kulaklıklarına kadar hazırdı... önce "dur bi feysbuka bakiym" dedim, sonra "dur bi de sigara içiym" oldu, dur televizyonda neler varmış dedim yaklaşık bi yarım saat okan'la bakıştık, belki most recent'e komik gibi videolar düşmüştür diye düşünerekten feysbuku bidaha yokladım, sora kendimi bu yazıyı okurken buldum..
fenaa halde de uykum geldi, zaten yarın sabah erken kalkmam lazım, heath ledger'a son görevimi yapmak için ileriki günlerde daha güzel bir gece bulabileceğimden de gram şüphe etmiyorum açıkçası..

zeytin dedi ki...

benimki de amadeus abi. üstelik çok izlemek isteyip abi maaaaaanyak yalnız şeklindeki yorumlar dolayısıyla gittim nal gibi para verip dvdsini aldım, internetten indirilmişine tamah etmedim. velakin her akşam vicdan azabı çekiyorum, bugün de eve dönerken amadeusu izlicem ben... die döndüm. bi de parnasusu izledim. ehhhh bence

beg dedi ki...

şimdi böyle dedin ya, sanırım hemen bu akşam açıp izlicem. ömür gedik de dediydi ama ona inanmadıydım, ama sana inandım.